„Niestety złote czasy restauracji „Pod Złotym aniołem” dawno minęły, bo od 2 lat lokal przynosi straty. Właścicielka po 20 latach pracy czuje się zmęczona, brak jej pomysłu na zmianę i zapału do pracy. Dlatego na pomoc wezwała Magdę Gessler.
„W Bolesławcu w przy Rynku mieści się zabytkowa kamienica „Pod Złotym Aniołem”, a w niej najstarsza w mieście restauracja o tej samej nazwie, której historia sięga XIV wieku! Od 20 lat najnowszą historię restauracji tworzy pani Basia, której pomaga brat – kucharz – amator.
„Niestety złote czasy restauracji „Pod Złotym aniołem” dawno minęły, bo od 2 lat lokal przynosi straty. Właścicielka po 20 latach pracy czuje się zmęczona, brak jej pomysłu na zmianę i zapału do pracy. Dlatego na pomoc wezwała Magdę Gessler. Niestety stan restauracji jest tak samo dramatyczny, jak stan wiedzy pani Basi na temat kuchni – 20 latach prowadzenia restauracji z włoską pizzą w menu, nie wie co to jest parmezan i carpaccio… Czy 4 dni na pewno wystarczą Magdzie Gessler na uratowanie tej restauracji?” – tak TVN zapowiada program Magdy Gessler zrealizowany w Bolesławcu.
Kliknij TUTAJ i obejrzyj program.
foto: TVN.pl
Mam sugestię by wszystkich restauratorów, po wizycie pani Gessler, obejmowiac opieką psychologów, przynajmniej przez trzy miesiące