wrz 22, 2014
5456 Wyświetleń
6 1

Magda Gessler robi kuchenną rewolucję w „Aniołku”

Napisany przez

W Bolesławieckiej restauracji „Pod Złotym Aniołem” realizowany jest odcinek programu Magdy Gessler „Kuchenne Rowolucje”. Jeden z najstarszych bolesławieckich lokali, położony w Rynku, już przechodzi metamorfozę. Odcinek programu TVN prawdopodobnie będzie wyemitowany wiosną.

W Bolesławieckiej restauracji „Pod Złotym Aniołem” realizowany jest odcinek programu Magdy Gessler „Kuchenne Rowolucje”. Jeden z najstarszych bolesławieckich lokali, położony w Rynku, już przechodzi metamorfozę. Odcinek programu TVN prawdopodobnie będzie wyemitowany wiosną.

Idea programu jest prosta:

Po pomoc Magdy Gessler zgłosiły się restauracje z całej Polski. Nie rozumieją co poszło nie tak i nie potrafią poradzić sobie z kryzysem. Magda przyjeżdża na cztery dni i zakasuje rękawy. Staje się na ten czas szefem restauracji. Obserwuje i analizuje sytuację i problemy. Zagląda do garnków, patrzy na ręce kucharzom, próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów, sprawdza higienę pracy. A potem przystępuje do działania. Nie toleruje sprzeciwu. Mówi wprost co jest nie w porządku. Tu nie ma miejsca na delikatne uwagi. Często jej opinie czy zachowanie budzą agresję i bunt pracowników oraz właścicieli. Ale Magda to twardy szef. Na dwa dni zamyka restaurację i wprowadza zmiany: układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. I zagania naburmuszony zespół do pracy. Czy pot i łzy opłacą się? 

Czwartego wieczoru następuje uroczyste, ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy image. Czy goście wyjdą z pełnymi brzuchami i zadowoleniem na twarzy? Czy zespół będzie się trzymać nowych reguł i wskazówek, które dostał? I najważniejsze – czy restauracja wyjdzie na prostą? Po dwóch tygodniach Magda wraca, by zobaczyć jakie postępy poczyniono i czy jej „kuchenne rewolucje” przyniosły wyczekiwany efekt. 

Program powstał na licencji brytyjskiego formatu „Kitchen Nightmares”, którego gospodarzem jest kontrowersyjny Gordon Ramsay. Już od startu, czyli od 2004 roku odniósł ogromny sukces, a Ramsay stał się wielką gwiazdą. Dziś ma swoje programy zarówno w Anglii, jak i USA. Emitowane są w ponad stu krajach na całym świecie, a nadawcy i producenci zaczęli szukać rodzimych „Gordonów”, którzy będą ratować podupadające restauracje. Każdy z nich ma inny styl, jedni krzyczą i krytykują jak Ramsay, inni „walczą” ciepłem, uśmiechem i rozmową. Jednak zawsze przekazują bolesną prawdę odnośnie restauracji. W Polsce padło na kobietę – Magdę Gessler. Ale niech Was nie zwiedzie ta uśmiechnięta blondynka. Gdy jest w kuchni, lepiej pochowajcie noże do szuflad… 

Magda Gessler to niezwykła osobowość, autorka wielu książek kucharskich, właścicielka restauracyjnego imperium obejmującego ponad 20 restauracji i kawiarni w całej Polsce. Magda Gessler stale komponuje nowe potrawy, zwraca uwagę na najdrobniejszy szczegóły, pilnuje, by w jej lokalach był wysoki standard zarówno jedzenia, obsługi, jak i wystroju, który często sama projektuje. Jej kuchnią zachwycały się takie sławy jak Sharone Stone, Nicolas Sarkozy z żoną Carlą Bruni czy Bill Clinton.

Foto: magdagessler.pl

Tekst: strona programu Kuchenne Rewolucje.

Kategorie:
news
https://www.bobrzanie.pl

Masz temat? Masz problem? Coś Cię wkurza albo cieszy? Napisz do nas maila lub zadzwoń na numer 696 373 113.

Komentarze do Magda Gessler robi kuchenną rewolucję w „Aniołku”

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, video, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

    Bobrzanie.pl
    pl_PLPolish