cze 1, 2015
2157 Wyświetleń
3 0

Bolesławiecka Nanowoda w uprawie pomidorów

Napisany przez

W szklarni Nowej Nakwasinie postanowiono przetestować Nanowodę, czy zdeklastrowaną wodę, pozwalającą, według badań, na to aby rośliby były zdrowsze. Nanowoda jest wytwarza w specjalnych komorach opracowanych w Bolesławcu w firmach Stomadent i Nantes.

Dzięki komorom do deklastryzacji wody mieszczącym się w kontenerach woda może być przetwarzana bezpośrednio u producenta żywności.

Taki właśnie kontener trafił do Nowej Nakwasiny i zainstalowany w obiekcie. Dziennie zużywa się tutaj 250 – 300 metrów sześciennych wody w cyklu letnim. Woda ta jest obecnie przepuszczana przez komory do deklastryzacji co zmienia jej właściwości i ma pomagać roślinom. Komory zmieniają jedynie strukturę wody, nie ingerują w jej skład chemiczny.

Więcej o badaniach nad Nanowodą i sposobach jej wykorzystania dowiesz się TUTAJ.

Kategorie:
wideo
https://www.bobrzanie.pl

Masz temat? Masz problem? Coś Cię wkurza albo cieszy? Napisz do nas maila lub zadzwoń na numer 696 373 113.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, video, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Bobrzanie.pl
pl_PLPolish